Cum sa incarci o baterie auto cu cabluri de alimentare

Cum sa incarci o baterie auto cu cabluri de alimentare

O baterie auto descarcata nu face altceva decat sa genereze nervi si suparare. La fel ca si o pana de cauciuc sau alta problema este bine sa apelezi la ajutorul unui prieten pentru a iesi din incurcatura (daca nu doresti sa apelezi la un serviciu de asistenta rutiera).

Pentru a da din nou viata bateriei tale ai nevoie de ajutorul unui prieten si un cablu de pornire. Atentie mare la modul si ordinea in care legi clestii la bornele bateriilor deorece aici se greseste cel mai des cand se doreste reincarcarea bateriilor auto.
 1. Asigura-te ca masina vecina este suficient de aproape pentru a conecta cablul de pornire la cele 2 baterii auto fara a-l intinde foarte mult.
 2. Inlaturati de pe bornele bateriilor auto protectiile de cauciuc/plastic care le protejeaza impotriva coroziuni.
 3. Prinde un cleste al cablului rosu de borna "+"; a bateriei auto descarcate ("receptoare").
 4. Prinde celalalt cleste al cablului rosu de borna "+" a bateriei "donatoare".
 5. Prinde un clestele al cablului negru de borna "-" a bateriei "donatoare". Asigura-te ca prizele clestilor pe borne sunt ferme si sigure.
 6. Celalalt cleste al cablului negru ramas liber prinde-l de o parte metalica, descoperita a motorului masinii cu bateria descarcata, cat mai departe de baterie, carburator sau sistemul de injectie.
 7. Porneste motorul masinii "donatoare".
 8. Porneste motorul masinii "receptoare".
 9. Tineti motoarele pornite si cablurile legate pentru aproximativ 5 minute.
 10. Cu masina "receptoare" pornita, deconecteaza clestii in ordinea inversa in care au fost legati.
 11. Tine motorul masinii receptoare in functiune timp de 30 de minute pentru a te asigura ca bateria auto este incarcata complet.
 12. Fa o vizita magazinului tau de baterii auto pentru o verificare a circuitului electric si/sau schimbarea bateriei.
Afla mai multe informatii despre cum sa prelungesti durata de viata a bateriei auto in articolul nostru 5 sfaturi pentru prelungirea duratei de viata a bateriilor auto.